Koliko je zdravo svakodnevno tuširanje

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 01.08.2012.

140

Ilustracija | Foto: Avon

Od malih nogu nas odgajaju i ukazuju na važnost svakodnevnog tuširanja, no je li to uistinu potrebno i koliko je to stvarno zdravo za našu kožu?

Ilustracija | Foto: Avon

Tuširanje toplom vodom i finim, mirišljavim gelovima povlastica je mnogih. Smatra se da je ne samo odraz osobne higijene i kulture već i itekako poželjno za našu kožu. No, je li to zbilja tako? Svakodnevno tuširanje ima i svojih negativnih strana.
Njega kože izrazito je bitna tokom cijelog života. Gotovo je nemoguće izbjeći negativne utjecaje vremena, zagađenosti i svega onoga što loše utječe na zdravlje kože. Tuširanje je najjednostavniji korak kojim vrućom vodom i gelom ili sapunom očistimo kožu od nakupljene nečistoće i masnoća tokom dana. No, ako to činimo prečesto istina je da ju nažalost uništavamo.

Koža se svojim gornjim slojem prirodno štiti od isušivanja i pucanja koji čestim tuširanjem te korištenjem raznih četki i spužvi za piling uništavamo te je na taj način još više štetimo. Većini ljudi bilo bi nezamislivo ne tuširati se svaki dan, pogotovo onima s problemom prekomjernog znojenja. U tom slučaju neka voda ne bude prevruća, gelovi što prirodniji i pokušajte se ne brisati ručnikom nakon tuširanja. Povlačenje grubog ručnika po koži dodatna je trauma.

VIŠE O TEMAMAtuširanjegelovi za tuširanje
Povezano