Kako trošiti više kalorija svaki dan: 6 jednostavnih načina

Piše: A.Š., Zagreb
Objavljeno 13.06.2017.

6

Ilustracija | Foto: H&M

Ilustracija | Foto: H&M

Da biste mršavjeli, nije dovoljno unositi malo kalorija, potrebno ih je i trošiti. Donosimo šest dokazano dobrih načina!

Ako želite trošiti više kalorija, no nemate vremena za posjet sportskoj dvorani ili plivanju u bazenu, probajte neke od sljedećih trikova - oni će svakako pomoći! 

1. Ubrzajte metabolizam

Brz metabolizam osnova je uspješnog mršavljenja. Da biste ga ubrzali, uvedite u svoje uobičajene vježbe seriju čučnjeva ili skokova. Upravo je tako smršavjela Christina Aguilera - dnevno je radila 350 čučnjeva! Ako vas je taj broj prepao, vi počnite sa svega 10 čučnjeva dnevno.

2. Hladan zrak

Što je zrak u vašoj sobi hladniji, to će vaš organizam trošiti više kalorija da bi nastavio dobro funkcionirati.

3. Gledajte serije na novi način

Gledate televizor? Čak i za to vrijeme možete mršavjeti! Jednostavno sjedite na pod: u tom položaju naši mišići rade bolje i više nego kad sjedite na krevetu ili stolcu. Osjetit ćete kako se naprežu.

4. Podsjetnik na telefonu

Namjestite podsjetnik na svojem telefonu - svaki trideset minuta ustanite i malo prošećite, razgibajte mišiće. 5 minuta hoda sagorjet će 15 kalorija - i to je nešto!

5. + 5 minuta

Svojoj svakodnevnoj fizičkoj aktivnosti (trčanju, hodanju, vježbanju) dodajte svega 5 minuta. To je malo i nećete zamijetiti kako će vrijeme brzo proći, a vaše će se kalorije još bolje i duže trošiti!

6. Dodajte utege

Ako vježbate ujutro, dodajte utege. Obični čučnjevi ili vježbanje s rukama bit će puno učinkovitiji. Ako nemate utege, možete koristiti plastične boce napunjene vodom.

VIŠE O TEMAMAmršavljenjezdrava prehranakalorije
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se