Kako staviti umjetne trepavice

Piše: Maša, Zagreb
Objavljeno 30.03.2015.

254

Mashin' the Beauty

Mashin' the Beauty

Svi muku mučimo sa stavljanjem umjetnih trepavica! Zato, ako ste početnik, ne isprobavajte stavljati umjetne trepke prije važnog događaja!

Trebat će vam prakse, ali kada se opustite vidjet ćete da to nije nikakav problem. Umjetne trepke se stavljaju kada ste gotovi s makeup-om. Maskaru možete ali i ne trebate stavljati. Moja preporuka je da ju stavite, jer se tada vaše trepavice puno ljepše uklope s umjetnim. Ako želite onaj pravi dramatični look, stavite i crni tuš.

Koje umjetne trepavice preporučujem?

Kvalitetne trepavice koje preporučujem su od Ardella. Možete ih kupiti u Kozmu i koštaju 40-50 kn. Također, ako želite jeftinije riješenje (30-ak kn), meni su dobre i od Catricea. Essence ne preporučujem jer su preplastične i prevelike. Ne izgledaju lijepo. No, parcijalne trepavice od Essencea su jako dobre. Preko eBay-a možete naručiti i Red Cherry Lashes koje su meni apsolutni vrh! Artdeco također ima odlične trepavice, no njihova cijena mi je prevelika (70-80 kn), pa ih zato izbjegavam.

Koje ljepilo za trepavice kupiti?

Vrlo je bitno i samo ljepilo kojim stavljate trepavice. Moja preporuka su (sigurno nećete pogriješiti!) Duo Eyelash Adhesive. Također ga možete nabaviti u Mulleru po cijeni od oko 70-80 kn. Kod istiskivanja ljepila na trepavice morate biti jako oprezni, jer ako prejako istisnete izaći će vam ogromna količina koja će vam se razliti po cijelim trepavicama. Ljepilo dolazi u bijeloj i crnoj boji. Preporučujem da uzmete crno. No, ako se ipak odlučite za bijelo, vidjet ćete da će vam kod stavljanja trepavica ostati trag od ljepila. No, neka vas to ne brine jer kada se osuši, boja će nestati i neće se vidjeti. Ljepilo stavljate duž cijelih trepavica u tankom sloju pri čemu pazite da veću količinu stavite na rubove umjetnih trepavica, jer se rubovi najčešće odlijepe. Ljepilo ostavite 30 sekundi da se posuši i tek onda krenite lijepiti na vaše trepavice. Ako vam ipak ostane bijeli trag od ljepila, preko njega prijeđite sa crnim tušem.

Pinceta je jedan od glavnih alata koju će vam trebati, jer ćete pomoću nje uspjeti precizno namjestiti trepke. Ja ih prvo nalijepim u sredinu i onda pridružim rubove.

Što ako su umjetne trepavice predugačke?

Prije stavljanja provjerite jesu li vam trepavice predugačke. Ako jesu, slobodno ih skratite sa škaricama. Obavezno režite kraj trepavica, dakle na strani gdje su duže trepavice. Znači, ne kratiti početak, već KRAJ trepavica!

Kako skinuti umjetne trepavice?

 
Trepavice skidate tako da uzmete jedan kraj i lagano ih povučete u jednom smjeru. Trepavice možete koristiti ponovo. Stvrdnuto ljepilo skinite s prstima ili oprezno s pincetom. Ostatak očistite sa sredstvom za skidanje šminke i vodom. Ostavite ih da se osuše te ih stavite u kutijicu.


VIŠE O TEMAMAMashin' the Beautytrepaviceumjetne trepavicekako skinuti umjetne trepaviceljepilo za trepavice

Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se