Moda

Kako organizirati prostor u ormaru? 9 jako korisnih savjeta!

Danas ćemo vam dati jednostavne i vrlo korisne savjete koji će vam pomoći da riješite jedan vječni problem - kako uredno organizirati prostor u ormaru

Autor: A.Š.ZagrebObjavljeno 17.02.2017.0

Ilustracija | Screenshot: SATC

Ilustracija | Screenshot: SATC

1. Stara preporuka koja ne gubi na svojoj aktualnosti: Prvo kritično pogledajte u svoj ormar i riješite se nepotrebnih stvari. Podijelite, bacite, prodajte; ostavite samo ono što nosite.


2. Zbog godišnjih doba možemo podijeliti svu odjeću na zimsku, proljetno-jesensku i ljetnu. Dobra je ideja čuvati odjeću koja pripada sljedećoj/prošloj sezoni u drugom ormaru, ispod kreveta, na gornjim policama.

3. Rasporedite svoju odjeću po vrsti. Posebno hlače, košulje, suknje, veste, čarape itd. Cilj nam je da za svaku odjeću znate gdje se nalazi.

4. Što vam je neki komad odjeće potrebniji i draži, to neka vam bude bliži i dostupniji. Vrijedi i obrnuto.

5. Što je odjeća manja, to vam je manje mjesta potrebno za njezino čuvanje. Čarape, donje rublje čuvajte u posebnim ladicama, moguće i s pregradama. U suprotnom bi vam u ormaru mogao nastati "džumbus". Možete ih čuvati i u posebnim kutijama.

6. Neki vole slagati odjeću prema boji, no ništa lošija nije ni namjenska podjela odjeće. Na primjer, odjeća koju nosite na gornjem dijelu tijela ili donjem. Ili podjela na odjeću koju nosite u svečanim prilikama, onu za posao, onu samo za casual druženja... Takvu odjeću ponovno možete podijeliti po boji.

7. Nemojte štjedjeti na drvenim vješalicama. Plastične su vjerojatno jeftinije, no one se mogu brzo deformirati. Na jednoj vješalici čuvajte maksimalno 3 komada odjeće. Važna nam je funkcionalnost, ali ne smijemo zaboraviti ni na estetiku.

8. Na dnu ormara možete čuvati obuću, bilo u kutijama ili jednostavno položenu na police, kao u izlogu dućana.

9. Probleme vam može zadavati i čuvanje modnih dodataka i nakita. Ili nabavite držač nakita ili na unutarnju stranu ormara postavite kuke na koje ćete moći sve objesiti.

Više o temama: modni savjeti, kako organizirati ormar, vješalice za odjeću

Ocijeni članakPovezani sadržaj

KomentirajKako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

OK