Ljepota Fitness i zdravlje

Kako manje jesti: 5 najvažnijih koraka

Prejedate se i ne možete kontrolirati količinu hrane koju unosite u svoj organizam? Imamo rješenje!

Autor: A.Š.ZagrebObjavljeno 04.01.2017.0

Ilustracija | Foto: Vogue

Ilustracija | Foto: Vogue

Dakle, prvo. Ako želite smanjiti obujam želuca, prvo na što trebate obratiti pažnju je učestalost unošenja hrane u organizam. Što više i češće jedete, to će vaš želudac biti širi. Zato, ako je od posljednjeg obroka prošlo manje od 3 sata, umjesto hrane radije popijte čašu vode ili šalicu zelenog čaja.


Drugo pravilo glasi: 
Pokušajte postepeno smanjiti količinu hrane koju unosite u jednom obroku. Vaš se doručak ne bi trebao sastojati od nekoliko nizova jela, šalice kave, kroasana, već od porcije žitarica. Primijetit ćete kako će se s vremenom želudac prilagođavati toj količini hrane koja u njega dospijeva. Smanjit će se.

U trećoj etapi
posebno pažljivo pazite na veličinu jela koje jedete. Nemojte si dozvoljavati prejedanje i nemojte popuštati čak ni ako ste imali dužu pauzu. Čim želudac dobije više hrane, ponovno se rasteže i prilagođava novoj količini hrane.

Četvrta važna stvar je jedaći pribor. Probajte jesti čajnom žličicom i pijte vodu za vrijeme obroka. To će poboljšati vašu probavu, želudac brže probavlja hranu i ona će brže proći kroz njega ako je hrana umekšana vodom, tako da se želudac smanjuje bez posljedica.

I peti važan faktor koji će vam pomoći da se ne prejedate jeste kultura jedenja. Ručajte i doručkujte u kuhinji, nemojte paliti radio, kompjuter ili televizor kako vas ništa ne bi ometalo dok jedete. Upravo se tako možete koncentrirati na hranu i proces unošenja hrane.

Više o temama: mršavljenje, dijeta, zdrava prehrana, pravilna prehrana, prejedanje

Ocijeni članakPovezani sadržaj

KomentirajKako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

OK