Topshop za proljeće 2011: Sve je u znaku 70-ih

Piše: Cromoda.com
Objavljeno 28.02.2011.

0

Dizajneri popularnog branda Topshop zavirili su u lude 70-e i za proljeće/ljeto 2011. donijeli novo osvježenje kroz četiri modne priče

Topshop za proljeće/ljeto 2011.

Topshop za proljeće/ljeto 2011.

Dizajneri popularnog branda Topshop zavirili su u lude 70-e i za proljeće/ljeto 2011. donijeli novo osvježenje kroz četiri modne priče

Linijom Snake valley vodi vas nova vrsta moderne djevojke. Ona je djevojka koja se voli ludo zabavljati, nadahnuta 70-ima i likovima kao što su Jimi Hendrix i Lenny Kravitz. Opaki elementi poput zmijskih printeva, zmijske kože i čizama iznošenog izgleda miješaju se s cvjetnim detaljima, uključujući rese, perje i detalje poput tapiserije.

Topshop za proljeće/ljeto 2011.

Topshop za proljeće/ljeto 2011.

Obrisi tijela su bez sumnje seksi, ali ublaženi kaftanom, ili kimonom prebačenim preko odjeće kao zaštita od hladnoće kad se spusti noć. Rukavi su prenaglašeni i nabrani, a kombiniraju se s uskim kožnim hlačama visokog struka ili s vrućim hlačicama. Naglasak je naravno na printevima koji uključuju kašmirski uzorak, životinjski te uzorak perja. Pončo izrađen tehnikom intarzije, svijetlo smeđi kimono bogato ukrašen perlama ili motoristička jakna naglašenih šavova, resa ili obojanom kožom predstavljaju ovogodišnje 'must have' odjevne komade. Modni dodaci su elegantniji, zahvaljujući nakitu za glavu od perja, šeširima, cross-body torbama i bež čizmama s detaljima od tapiserije.

Linija Swedish summer nadahnuta je glamurom 1970-ih, gdje klasični komadi dobivaju dašak luksuza i dramatičnu siluetu. Prisutni su utjecaji folka i Art Nouveau stila. Cvjetni printevi dizajnera Williama Morrisa pomiješani su s elementima šljokica, folijom i mješavinom skupocjenih tkanina kao što je patchwork  kolaž. Kukičani pamuk i čipka predvode ovaj trend, a pojavljuju se na bež i svijetlosmeđim haljinama-tunikama, dok se mekane i prozirne tkanine koriste za dugačke haljine i maxi suknje. Cvjetni printevi rasprostiru se posvuda: baloneri protkani makovima ili košulje s crno-bijelim cvijećem. Ekscentrični cvjetni uzorci nalaze se i na hlačama širokih nogavica i suknjama do pola lista. Plavi traper tipičan za 70-e dolazi u mekšim, ispranim bojama, i to na kratkim hlačama visokog struka, trapericama u trapez i suknjama A-kroja. Modni dodaci uključuju šešire širokog oboda, cipele-klompe, cvjetne girlande za kosu i torbe od makramea pastelnih boja.

Jedan nov i moderan pogled na klasične krojeve dolazi u liniji NewAge Constellation; ujedno, linija unosi elemente urbane sportske odjeće u moderne tkanine i nadahnuta je minimaliziranim lookom sredine 90-ih. Trapez hlače kombiniraju se s majicama kratkih rukava istog stila, no mogu se i miješati, dok su posebno moderne haljine s asimetričnim porubom.  Opušteni nabori ključni su element i nalaze se na jaknama i prslucima s nabranim prednjim dijelom, dok je jednostavnim odjevnim predmetima pridodan pomak u vidu prozirnog materijala i volana. Sveukupan dojam je futuristički i pojednostavljen, s bojama poput bijele, svijetlo smeđe i ledeno sive na bijelim majicama koje se nose uz hlače muškog kroja i široke košulje-haljine. Printevi su također futuristički s kristalnim motivima i dizajnom pod utjecajem kaleidoskopa i dragog kamenja.  

Modna priča koju uvodi linija Graduation ponovno je pod najvećim utjecajem 1970-ih. Kolekcija donosi hrabre kombinacije, dražesne printeve i pruge. Sukobljeni printevi i boje iskaču s uskih rebrastih majica, polo majica i skraćenih trapez hlača. Suknje su do ispod koljena u retro printevima i odvažnim mornarskim prugama, a kombiniraju se s pojasevima jarkih boja, čarapama do gležnja i torbama-aktovkama od mekane kože.

Oblici su svježi, čisti i jednostavni, a kontrastne boje i printevi pobuđuju dodatno zanimanje. Traper je također ključan i pojavljuje se na hlačama širokih nogavica do koljena i kratkim kombinezonima. Sveukupni dojam ovog trenda je mladenački, drzak, nepredvidljiv i ponekad nespretan. Boje 70-ih miješaju se s bezvremenskim klasicima uključujući mornarsko-plavu, boju devine dlake, karamele, zlatno-smeđu, čokoladnu, narančastu, jarko-žutu i šećerno-ružičastu.






Povezano