Jelena Karakaš (BgdStyle): Tko ne voli cipele, ne voli ni ljude!

Piše: Ana Belić, Zagreb, Beograd
Objavljeno 31.01.2011.

2

Jelena Karakaš

Jelena Karakaš

Nakon što smo vam predstavili neke od najpoznatijih svjetskih modnih blogera, odlučili smo istražiti kakvo je stanje u modnom online undergroundu Hrvatske i regije. Krećemo s Beograđankom Jelenom Karakaš, autoricom ubojitog bloga "Ko ne voli cipele, ne voli ni ljude".

CroModa.com: Kako to da si se odlučila napraviti modni blog?

Jelena Karakaš: Mislim da sam potpuno atipičan bloger, jer sam prije blogovanja radila u jednom modnom magazinu. U trenutku kada sam iz časopisa prešla u PR agenciju nisam željela prestati pisati o svojoj omiljenoj temi pa sam na brzaka otvorila blog na Blogspotu. To je trebalo biti neko kao samo moje malo mjesto za tralaliranje, ali ispostavilo se da baš i nije tako malo... Vremenom se stvorila velika zajednica onih koji uživaju u svakodnevnim razgovorima o modi.

O čemu možemo čitati na tvom blogu?

- Kod mene se stvarno svašta može pronaći, meni drage naslovnice i editorijali iz magazina širom svijeta, najbolji restorani i kafići, prije svega u Beogradu... Tu su i trendovi za sljedeću sezonu, pa moje izmišljene destinacije za vikend putovanje.

Još jedna tema na koju svi jako dobro reagiraju jeste istraživanje fenomena originalnosti u današnjoj modi, odnosno rubrika ''Original kopije''. Hmm, ukratko -  kod mene čitatelji dolaze po dnevnu dozu ljepote, stila i mode. Tako nekako...

Bgdstyle

Bgdstyle

Kakav je tvoj osobni stil?

- Opušten, elegantan, zanimljiv... Sve ovisi, od prilike do prilike. Na poslu je on malo ozbiljniji i upeglaniji, a u slobodno vrijeme se igram stilovima. Ipak, zajednički imenitelj svih mojih kombinacija su štikle i haljine. Mislim da već ima nekoliko godina kako nisam pazarila traperice niti hlače. Moj stil je, ukratko, maksimalno ženstven!

Najdraži dizajneri?

- Uh, ovo je teško pitanje! Postoje oni koje samo gledam i patim, postoje oni koje si ponekad i priuštim, a postoje i oni high street brandovi u čijim modelima pronalazim svoje omiljene dizajnere. Hajmo ovako: predivna Mollinari, Alber modni genije Elbaz, dvojac Dsquared², u posljedne vrijeme jako volim ono što radi Jason Wu, onda Marc Jacobs, pa još malo američke mode, jer  - ništa bez Michaela Korsa.  Ako bih se ograničila samo na prostor Srbije, onda je to bez razmišljanja Ana Ljubinković.

Kako komentiraš svjetski fenomen modnih blogera?

- Oduševljena sam! Magazini su sjajan uvid u modu, ali su prespori za današnju Y-generaciju. Oni su radoznali, žele informacije odmah i sada... A to izdavači nisu znali prepoznati, sada velike izdavačke kuće na svojim siteovima pokušavaju ispratiti trend koji su začeli modno osviješteni klinci. Trenutno se dešava i mala smjena na online modnom Olimpu; Chiara, Andy i Elin polako postaju važniji od Tavi, Bryana, Susie...

Ipak, kao i svaki trend, donio je i puno modnih blogova bez jasne ideje i jednu sveopću hiperprodukciju. Ali, vjerujem da to nije nužno loše, dobra stvar uvijek nađe svoj put i svoje mjesto u virtualnom svetu.

Ko ne voli cipele, ne voli ni ljude: Bgdstyle.blogspot.com



VIŠE O TEMAMAJelena Karakašmodni blogoviintervjuBeograd




Povezano