Pravi ruž za usne: Pripazite na sastojke, boju kože i oblik usnica

Piše: She.hr
Objavljeno 03.01.2011.

0

Crveni ruž za usne

U moru ruževa raznih marki i boja, problem je pronaći onaj savršeni. Saznajte što treba sadržavati vaš ruž kako bi vam pružio odgovarajuću njegu te koje boje najbolje idu uz vaš ten i boju usana.

Ako ste izrazito blijedi za vas su prikladne boja vina, boja trule višnje, bež, svijetlo ružičasta i lagani tonovi smeđe.

Crveni ruž za usne

U moru ruževa raznih marki i boja, problem je pronaći onaj savršeni. Saznajte što treba sadržavati vaš ruž kako bi vam pružio odgovarajuću njegu te koje boje najbolje idu uz vaš ten i boju usana.

Od čega se treba sastojati ruž

Pri kupnju ruža je dobro pogledati kojim sastojcima je bogat. Naime, mekoću usnama daju vosak i ulje. Od ulja se većinom koristi mineralno, maslinovo ili kokosovo ulje te pčelinji vosak i kokosov vosak. Usne su podatne i sjajne zbog aminokiselina, vitamina E, aloe vere i vazelina. Ruž bi trebao sadržavati i UV filter kako bi u potpunosti štitio usne.

Boja prema tenu lica

Boja kože je izrazito bitna za odabir ruža. Pojedine boje vam se sigurno sviđaju, al nekako vam ne igraju najbolje u kombinaciji s licem. Zato ipak odaberite boju ruža prema boji kože.

Ako ste izrazito blijedi za vas su prikladne boja vina, boja trule višnje, bež, svijetlo ružičasta i lagani tonovi smeđe. Za nešto tamniju kožu odgovarajuće su boje tamno crvena, žarko crvena, tamno smeđa i nježnija smeđa te ružičasta. Za maslinastu boju kože izrazito su prikladne crvenkasto smeđe nijanse te boja borovnice, a ako imate izrazito tamnu kožu odaberite tamno crvenu, sve nijanse smeđe te nježno ružičaste nijanse.

Oblik usana

Ako imate tanke usnice uvijek odaberite sjajne i svijetle ruževe, jer će tako one izgledati punije i ljepše. Tamni ruž će vaše usnice učiniti samo još tanjima. Ako pak imate izrazito pune usne, odaberite tamniji mat ruž.

Sad kad znate sve sastojke i svoje boje, isprobajte nekoliko nijansi u prodavaonicama kozmetike, ali pripazite i na to kakav make up vam je na očima dok isprobavate ruž, jer on može uvelike utjecati na cjelokupni dojam. Također ne zaboravite da se svjetlije nijanse nose po danu, a tamnije su prikladne za večernje izlaske.

www.she.hr






Povezano