Photoshop u 2010. godini: 8 fotografija koje ćemo dugo pamtiti!

Piše: CroModa.com
Objavljeno 28.12.2010.

0

2010. je definitivno bila godina Photoshopa! Naslovnice magazina, editorijali, reklamne kampanje za modne i kozmetičke brandove – sve je bilo retuširano... Simpatično, komično, tragikomično, a nekad, kao u slučaju Shiseidove promotivne fotografije, zastrašujuće!

2010. je definitivno bila godina Photoshopa! Naslovnice magazina, editorijali, reklamne kampanje za modne i kozmetičke brandove – sve je bilo retuširano... Simpatično, komično, tragikomično, a nekad, kao u slučaju Shiseidove promotivne fotografije, zastrašujuće! Prisjetimo se 'najboljih' trenutaka Photoshopa u godini s kojom ćemo se pozdraviti za nekoliko dana.

U travnju su mnogi primijetili da Kimora Lee Simmons izgleda malo čudno u reklamnoj kampanji svog parfema "Dare Me". Naknadno se otkrilo da je posrijedi jedna od najvećih Photoshop blamaža u posljednjih nekoliko godina. Kimora je, naime, 'posudila' noge supermodela Darije Werbowy s naslovnice francuskog Voguea iz 2005. godine. Photoshop svih Photoshopova!

Photoshop

Photoshop

U jednoj promotivnoj fotografiji japanskog kozmetičkog giganta Shiseida koju je otkrio blog Photoshop Disasters, majstori Photoshopa su se malo previše zaigrali te su u naletu strasti nesretnoj manekenki 'pomiješali' udove. Jeziv prizor!

Photoshop

Photoshop

Madonna je na reklamama Dolce & Gabbane više nego lijepa, samo šteta što to baš i nije ona! Na internetu su se, naime, pojavile Madonnine neretuširane fotografije iz posljednje reklamne kampanje Dolce & Gabbane, koje nam otkrivaju da su Gabbanini stručnjaci imali pune ruke posla u Photoshopu.

Photoshop

Photoshop

Čak niti savršen struk i prirodno lijepe noge nisu spasili glazbenu zvijezdu Rihannu  od fotošopiranja. 22-godišnja pjevačica ukrasila je prestižnu naslovnicu časopisa Elle za srpanj ove ove godine. Rihanna je na coveru 'tanja' nego ikad, što posebno postaje vidljivo ako se fotografije iz Ellea usporede s onim s njenog nastupa u Madridu, koji je održala tek par dana ranije.

Photoshop

Photoshop

Fotografija iz reklamne kampanje Louisa Vuittona za jesen/zimu 2010/2011. je sadržajna, bogata raznim elementima (manekenkama, torbama, cipelama...) pa nije ni čudo da mnogi na prvu nisu uočili neke nelogičnosti. Tek pažljiviji pogled otkriva da odraz u ogledalu ne odgovara stvarnom stanju na terenu.

Photoshop

Photoshop

Kanadska izdanja magazina  Elle i Marie Claire u lipanjskim su brojevima zatrpani reklamama kozmetičke kuće Garnier, čije su glavne zvijezde ikona Seksa i grada Sarah Jessica Parker, izraelska manekenka Bar Refaeli i američka glumica Alana De La Garza. Garnierova kampanja za proljeće/ljeto 2010. izgleda doista glamurozno, ali je nemoguće ne primijetiti ogromnu količinu Photoshopa, najvećeg (ne)prijatelja modne industrije 21. stoljeća. Više fotografija ovdje.

Photoshop

Photoshop

Britney Spears, pop pjevačica kojoj posljednjih godina baš i ne cvjetaju ruže, navodno se usprotivila retuširanju svojih fotografija u novoj kampanji za Candie's. No, naknadno se ipak dogovorila s ljudima iz Candies'a da se u oglasnoj kampanji paralelno koriste i retuširane i originalne (prirodne) fotografije.

Photoshop

Photoshop

Bloomingdales je od savršene manekenke nevinog izgleda u tren oka napravio pravog mutanta. Komedija!






Povezano