25. jubilarni Belgrade Fashion Week

Belgrade Fashion Week

Belgrade Fashion Week

U prisustvu brojnih ličnosti iz takozvanog javnog života najavljen je program 25. jubilarnog izdanja Belgrade Fashion Weeka, koji će trajati do 29. travnja. Prikazana je izložba modela velikog broja kreatora koji su godinama uz ovu manifestaciju. Svi prikazani modeli na izložbi imaju SILVER notu u skladu sa srebrnom godišnjicom, tj. 25. izdanjem Beogradskog tjedna mode.

U prisustvu brojnih ličnosti iz takozvanog javnog života najavljen je program 25. jubilarnog izdanja Belgrade Fashion Weeka, koji će trajati do 29. travnja. Prikazana je izložba modela velikog broja kreatora koji su godinama uz ovu manifestaciju. Svi prikazani modeli na izložbi imaju SILVER notu u skladu sa srebrnom godišnjicom, tj. 25. izdanjem Beogradskog tjedna mode

Na manifestaciji pod nazivom Mt:s Fashion Week powered by Sony Ericsson predstavit će se najznačajnije srbijanske modne kuće i  dizajneri, te brojni gosti iz inozemstva.

Belgrade Fashion Week

Belgrade Fashion Week

Snove iz 1001. noći uobličilo je, svojim kreacijama, 25 eminentnih dizajnera srbijanske modne scene, koje su nosile poznate ličnosti iz kulturnog života: slikarica Jelena Blečić, kompozitorica Irina Dečernić, Ivana Pejovska, glumice Danica Maksimović, Aleksandra Janković, Nataša Marković, Lena Bogdanović, Jelena Ćuruvija, Branka Pujić, Katarina Radivojević, novinarke Dragana Ćosić, Olivera Kovačević, Branka Nevistić, Aleksandra Jeftanović, Sandra Perović, Duška Jovanić, Maja Uzelac, pevačice Ana Stanić, Mari Mari, Leontina, balerina Sonja Vukičević, Jelena Maćić i manekenke Maja Atanasijević i Ivana Dvojaković.

Belgrade Fashion Week

Belgrade Fashion Week

Revija je organizirana u saradnji s humanitarnim fondom Katarina Rebrača čije su aktivnosti usmerene ka podizanju svijesti žena o značaju ranog otkrića raka dojke. Realizacijom ovog projekta, dvije kompatibiline ženske teme, moda i zdravlje, povezane su u zajedničkom cilju ukazivanja na važnost ranog otkrivanja ove opake bolesti i problema nedovoljne obaviještenosti, zbog čega godišnje u Srbiji život prerano izgubi preko 1200 žena.

Belgrade Fashion Week

Belgrade Fashion Week

Na svečanom otvaranju 25. Beogradskog tjedna mode dodijeljena je i počasna nagrada ove manifestacije Anđelki Slijepčević, dugogodišnjoj profesorici Fakulteta primijenjenih umjetnosti u Beogradu i osnivaču katedre za Suvremeno odijevanje. Profesorica Slijepčević je dobitnica mnogih uglednih modnih priznanja u Srbiji i svijetu, a iza sebe ima i mnoštvo samostalnih i grupnih izložbi. Stručna javnost smatra je jednim od najvećih autoriteta na ovim prostorima kada je riječ o modi. 

Poveznice: Belgrade Fashion Week, Beograd, Nikolina Pišek, Ana Šekularac, Puma, Katarina Rebrača






Povezano