Beauty intervju tjedna: Jelena Veljača

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 10.08.2008.

1

Jelena Veljača

Jelena Veljača

Jelena Veljača, 28-godišnja glumica i scenaristica, u ekskluzivnom intervjuu za portal CroModa.com otkriva svoje životne navike i tajne dobrog izgleda

CroModa.com: Kako njegujete tijelo?

Jelena Veljača: Pilatesom, kremom sa visokim faktorom kad se izlažem suncu i hidratantnim mlijekom za izuzetno suhu kožu preko noći.

Koliko često odlazite na kozmetičke tretmane?

- Jednom mjesečno izdvojim dva sata za pedikuru i manikuru, i to je sve.

Kako se pripremate za plažu i boravak na suncu?

- S obzirom na činjenicu da sam izuzetno svijetle puti, a u obitelji već imam zabilježen slučaj melanoma, pazim na to da ne izlazim na sunce bez zaštitnog faktora, minimalno 30. Na plažu rijetko idem bez šešira. Ne odričem se sunčanja u potpunosti, jer mislim da je zdravo (to je prirodni izvor D vitamina koji omogućava tijelu da apsorbira kalcij i fosfor, te omogućuje rad kostiju), ali teško da mogu podnijeti više od 15 minuta u kompletu.

Kako izgleda vaš jutarnji, a kako večernji kozmetički tretman?

- Gotovo identično, s tom razlikom da navečer, ako sam prethodnog dana nosila šminku, istu obavezno skidam. Nikada, ma koliko umorna bila, ne idem spavati sa šminkom na licu. Nakon čišćenja lica mlijekom za skidanje šminke, operem ga najobičnijim, Johnsonovim PH 5.5 sapunom, i na kožu lica i vrata nanesem Elizabeth Arden kremu Visible Difference. Jednom u par mjeseci kupim Aveneovu masku za dehidriranu kožu. U prosjeku jednom mjesečno sama napravim piling, grubljom spužvicom, opet koristeći Johnsonov sapun. Od kad sam napunila dvadesetisedam, počela sam razmišljati da oko očiju stavljam neku posebnu kremu za prevenciju prvih bora, ali još nisam pronašla proizvod koji mi odgovara.

Kako brinete o kosi?

- To je kompliciraniji dio moje beauty rutine. Gusta je a svilena i nejvjerojatno se petlja. Kad ju sama perem, trudim se imati strpljenja, ali to većinom završi tako da iščupam pola tjemena od nervoze zato što se ne da raščešljati, pa je za mene puno bolja varijanta redoviti odlazak na njegu u frizerski salon Glamur, gdje me isfeniraju u roku od pola sata, znajući za moju poslovičnu nestrpljivost. Isto tako, čarobnjak za kosu, vlasnica salona Milena Maršić, svaki mi mjesec podreže vrhove. Moju je kosu nemoguće održavati bez maske, ampule ili jakog regeneratora, a za sve to se brinu oni, te me redovito šalju kući sa takvim proizvodima za kosu.

Kako se rješavate stresa?

Pilatesom (tri puta tjedno) kod Asje i masažom vrata i leđa (jednom mjesečno). Volim i plivati, ali se, zbog svoje hipohondrične naravi, na bazene odlučujem vrlo rijetko, pa tijekom ljeta to nadoknađujem i kad sam na plaži, ne izlazim iz mora.

Omiljeni kozmetički brand?

- Nemam.

Što uvijek nosite u kozmetičkoj torbici?

- Tekućinu za leće. Slabo vidim, a kontaktne leće nosim od svoje osamnaeste, cijeli dan, zbog čega su mi oči često presušene, pa dobro dođe i bočica umjetnih suza.

Omiljeni ruž i maskara?

- Ruževe ne koristim (osim kad mi ih nanosi profesionalni šminker za snimanja ili posebne evente), nosim bezbojni Chapstick (jedina vrsta Labella koje mi ne isušuje usne). Uvijek nosim vodootpornu maskaru; najdraža mi je Max Factor Waterproof.

Omiljeni parfem?

- Marc Jacobs: Parfume.

Kakav make-up koristite?

- Sama znam nanijeti korektor, tekući puder, rumenilo, maskaru i sjajilo. Ponekad ću u oko staviti crnu olovku, a na usta crvenu, umjesto ruža. Imam sreće što je moj najbolji prijetelj vizažist.

Koliko vremena je potrebno da se spremite za izlazak?

- Ako znam unaprijed što ću odjenuti, maksimalno pola sata, sa tuširanjem.

Jeste li za ili protiv estetskih zahvata na tijelu?

- Neki primjeri govore da bi estetska kirurgija trebala biti bolje kontrolirana, u smislu jasnije postavljenih granica broja zahvata, dobne granice pristupanja zahvatu, i slično. Osobno ne vidim što bi me natjeralo na to da dopustim nekome, koliko god stručan bio, da mi modelira lice, ali, znate kako se kaže, nikad ne reci nikad. Nagovarali su me godinama (kad sam se aktivnije bavila glumom) da operiram nos, no još mi nikada ozbiljno nije palo na pamet ići pod nož zbog izgleda.

Omiljena boja?

- Puder roza i mornarski modra.

Tko je najljepša Hrvatica?


- Ljupka Gojić je lijepa kao slika, a posjeduje i onaj X faktor.
 
Omiljeno jelo?

-Biftek, škampi, paški sir, souffle od čokolade...teško se odlučiti.

Koju vrstu glazbe preferirate?

- Jake ženske vokale. Amy Winehouse, Erykah Badu, Macy Gray, Sade, Shirley Manson iz Garbagea, Dolores O'Riordan, Leonu Lewis, Edith Piaf, Dusty Springfield, Beady Belle...

Na koji komad odjeće najdraže trošite novce?

- Na haljine.

Omiljeni modni dizajner?

- Nemam.

Najdraži film?

- Izgubljeni u prijevodu.



VIŠE O TEMAMAJelena VeljačaJelena Popović Volarić




Povezano