I urbano i klasično: A'marie za jesen/zimu 2013/2014.

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 09.10.2013.

3

Anamarija Brkić (A'marie) jesenskom kolekcijom kroz geometrizirane krojeve utjelovljuje iskrenu ženstvenost i bezvremensku eleganciju

Za jesen/zimu 2013/2014. A'marie spaja svoje jednostavne kolekcije sa onim ekskluzivnima te ih stavlja pod isti nazivnik, ostajući kao i uvijek dosad vjerna posebnim tkaninama.

U svijetu u kojem je multifunkcionalnost ključna, dizajnerica ove sezone koristi tkanine nosive s obje strane u različitim bojama i obradama, te artikle koji se - osim što funkcioniraju sami za sebe - lako kombiniraju i međusobno. Crne veste od kašmira upotpunjavaju vunena i pamučna čipka na džepovima i prednjici te zanimljive dijagonalno postavljene resice, dok je ključan moment ove kolekcije poliamidna gumirana tkanina kojom se Anamarija ponovno jako spretno koristi u slučaju snažnih i upečatljivih komada, kao što su kaputi, suknje i haljine čije rubove veličaju predimenzionirani asimetrični volani. Vunu kao imperativ svake jeseni i zime dizajnerica je zamislila kroz igru višebojnim modelima, poput ogrtača i voluminoznih vesti u tri boje – crnoj, plavoj i sivoj.

Romantični elementi, našiveni džepovi, transparentni prorezi, bogata voluminoznost, višebojnost, neobrađeni porubi, pomno birana kombinacija materijala, strateški smješteni volani, pliš obrubi oko vrata i gumeni ovratnici koji funkcioniraju sami za sebe uokviruju priču koja je istovremeno nesputana i elegantna, urbana i klasična.

I u ovoj kolekciji Anamarija koristi mikromodal, tkaninu laku za održavanje te meku i ugodnu za kožu. T-shirt i tunike od mikromodala s rupičastim, brušenim i mrežastim detaljima od ekološki osviještenog materijala alcantare, čine prepoznatljive urbane komade za savršeno svakodnevno kombiniranje neovisno o prilici. Ove jeseni po prvi put ne koristi svilu, ali ostaje vjerna prirodnim i ekološkim tkaninama koje su ono u čemu se očituje njezin dizajn.

U ulozi modela je Suzana Horvat (Ford Models), fotografiju je odradila Maja Kljajić, a make-up Sanja Hrstić Kuterovac.


VIŠE O TEMAMAAnamarija BrkićA'marieSuzana HorvatFord ModelsMaja KljajićSanja Hrstić Kuterovac