LifestyleTurizam i putovanja

Hrvatski turizam na New York Times Travel Showu

Piše: CroModa, New York, Zagreb

Objavljeno 12.01.2016.

Hrvatska na New York Times Travel Showu

Hrvatska na New York Times Travel Showu

11. siječnja ove godine predstavljena je turistička ponuda Hrvatske na sajmu New York Times Travel Show

U New Yorku je od 8. do 10. siječnja održan trinaesti po redu New York Times Travel Show, najveći turistički sajam na istočnoj obali SAD-a, na kojem je među više od 500 izlagača iz 150 zemalja svijeta svoju turističku ponudu predstavila i Hrvatska.
Na sajmu u konferencijskom centru Javits su, uz predstavništvo HTZ-a, punudu predstavile i turističke zajednice Grada Zagreba, Kvarnera, Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika te nekoliko domaćih tvrtki među kojima su Lošinj Hotels & Villas, Katarina Line i Inspiration Croatia.

Sajam je namijenjen turističkim profesionalcima i širokoj publici koja ove godine bilježi brojku od oko 28 tisuća posjetitelja. Uz bogati program stručnih seminara i panela na temu trenutnih trendova u segmentu putovanja i turizma te interaktivnih "Meet the Experts“ radionica, sajam nudi raznolike kulturne i kulinarske nastupe, kao i nagradne igre koje su ponudili i hrvatski sudionici (nagradno putovanje u Zagreb, Dubrovnik i Kvarner uz prateće prezentacije destinacija).

Hrvatska je i ove godine najavljena kao jedna od popularnijih europskih  i mediteranskih destinacija američkih turista što potvrđuje nedavno objavljeni članak u New York Timesu gdje je Korčula zauzela 17. mjesto među 52 destinacije koje treba posjetiti u 2016. godini, ali i odlična posjećenost štandova hrvatskih predstavnika.

VIŠE O TEMAMANew York Times Travel ShowHrvatska turistička zajednica
Povezano