Guliver – gležnjače i čizme za jesen/zimu 2018/2019.

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 02.10.2018.

22

Robusne gležnjače, lakirane čizme i metalnim detalji na modelima za kojima ćemo se okretati ove sezone

Mad Max, Nirvana, Pearl Jam, Discman, VHS i videoteke, MTV. Pogađate, riječ je simbolima 90-ih koje su ove sezone poslužili kao ključna inspiracija za većinu odjevnih i kolekcija modnih dodataka brojnih high street brandova.

Guliver za jesen/zimu 2018/2019.

Guliver za jesen/zimu 2018/2019.

Crna kao IT modni detalj sezone, neizbježne odjevne kombinacije koje podsjećaju na eru alternativaca, metalaca, punkera, darkera i brojnih drugih supkultura, robusni đonovi, samo su neki od elemenata koji su se ove sezone vratili na modnu scenu u velikom stilu.

Koža, neizostavan materijal svih Guliver modela, bez obzira o kojoj je kolekciji riječ, ove sezone, zahvaljujući dodatnoj obradi, ima potpuno novu ulogu. Kod gležnjača, zbog „destroyed“ tretiranja ona izgleda korišteno te podsjeća na radničke čizme, dok kod visokih čizama, zahvaljujući premazu od laka, ima beskrajno ženstvenu i seksi ulogu. Reljefni velur, kojeg po prvi puta pronalazimo u Guliver kolekcijama, u zagasitim tonovima crvene i zelene te crne i tamno-plave, na mokasinama donosi kontrast „teškim“ modelima kojima je kolekcija prožeta, a opet se uklapa u inspiraciju cjelokupnog razdoblja.

Foto: Guliver

Foto: Guliver

Metalne kopče, zakovice, patent zatvarači, kožnati remenčići i vezice, paneli od kontrastne kože u crnoj boji i robusni đonovi zasigurno će ove sezone biti dio „najlajkanijih“ modnih kombinacija.


VIŠE O TEMAMAčizmegležnjačeGulivervisoke čizmegležnjače sa zakovicamaravne gležnjačečizmicecrna bojacipelelakirane čizme




Povezano