Frizure za vjenčanje, promociju i druge svečane prilike

Frizure

Posljednjih su godina primat među svečanim frizurama preuzeli valovi, isprva se pojavljujući samo na dugim kosama, a onda na sve kraćima, sve dok nisu postali odličan način da se i kratka kosa, s nešto dužim valovitim šiškama, prometne u čistu eleganciju.

Vjenčanje, promocija... Kakvu frizuru odabrati?

Frizure

Nisu baš česte situacije u kojima trebamo izgledati posebno elegantno. No, promocija, vjenčanje, a pogotovo vlastito ili kakva druga formalna zgoda, zahtijevaju ne samo posebnu odjeću i šminku nego i frizuru. Ipak, mnogim je mladim ženama teško odlučiti se za nešto znatno drukčije od onoga što inače nose. Pismo takvog sadržaja poslala je ovaj tjedan i Ines Trbojević, koja se uskoro udaje i željela bi izgledati prije svega prirodno.

Premda i dalje viđamo mladenke s "gnijezdima" na glavi, malo tko se s golemom količinom laka i ukosnica može osjećati posve opušteno. Nekoć su žene bile naviknute na duga feniranja s mnogo četki, nakon čega je slijedilo obavezno tapiranje i lakiranje, pa je na dan vjenčanja bilo posve normalno ukrasiti kosu još i cvijećem ili kristalima.

Iako su danas svečane frizure mnogo neformalnije, neovisno o prigodi za koju se pripremate, važno je ranije otići na razgovor s frizerom. Možda i ne znate što zapravo želite i najradije biste odluku prepustili nekom drugom, međutim važno je donijeti fotografije frizura koje vam se sviđaju, jer to je idealan način da predočite frizeru svoj ukus, a on će vam dati prijedlog koji će biti u skladu onim što ćete odjenuti, kao i s vašim crtama lica te s dužinom i teksturom kose. Osim toga, vjerojatno će trebati osvježiti ili promijeniti boju i odrezati oštećene vrhove.

Posljednjih su godina primat među svečanim frizurama preuzeli valovi, isprva se pojavljujući samo na dugim kosama, a onda na sve kraćima, sve dok nisu postali odličan način da se i kratka kosa, s nešto dužim valovitim šiškama, prometne u čistu eleganciju.

Potom su se pojavile pletenice u brojnim varijantama, katkad i u kombinaciji s valovima. Riječ je o tanjim pletenicama koje neformalno nadopunjuju podignute frizure, ili o samo jednoj u obliku trake za kosu. Odnedavno se pak mnoge glumice pojavljuju s pletenicama oko glave i punđom kakvu su nosile naše bake.

Punđe će uvijek biti popularne, ponajprije zbog svoje ženstvenosti, ali i one su postale neformalne, gotovo neuredne, i nisu im potrebni nikakvi posebni dodaci. Njihov je osnovni cilj istaknuti ljepotu ženskog vrata i lica.

Dodaci, najčešće u obliku sjaja u neograničenim količinama, potrebni su imate li doista kratku kosu ili savršeno ošišani bob.

Budući da i u najformalnijim prilikama više ništa nije nametnuto, najbolje je ne odstupati previše od svog uobičajenog stila. Jer koliko god željeli impresionirati, odaberete li nešto preekstravagantno, možda ćete na kraju biti ukočeni i sami sebi uskratiti dobru zabavu.
 
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se