Posljednja izmjena: prije 9 sati

Mayhem sljedeći tjedan dolazi u Zagreb

Lifestyle Turizam i putovanja

FOTO: Zagrebački Muzej iluzija predstavio nove prostorije

U iluziju je preuređen čak i haustor Muzeja iluzija kojeg su oslikali likovni umjetnici Siniša Bovcon i Mislav Bengez u suradnji s W-dizajnom

Autor: CroModaZagrebObjavljeno 09.02.2017.0

Zagrebački Muzej iluzija danas je predstavio novi izgled posjetiteljima omiljenih i najčešće fotografiranih muzejskih soba  - sobe Ames, Kose sobe i Obrnute sobe - u čijoj su transformaciji sudjelovali mladi arhitekti i dizajneri Fakulteta arhitekture i dizajna.

 
Mladi kreativci natjecali su se u osmišljavanju novog izgleda soba Muzeja iluzija, a dobitnici natječaja su, osim novčane nagrade, dobili mogućnost da aktivno sudjeluju u projektu i da svojim idejama unesu novi život u svaku od soba. Ove nagrade su osvojili Mia Martinović, Tin Pugelnik Stipeć, Mihaela Maslać, Daria Rubeša, Marta Badurina, Doria Horvatić i Josipa Tadić.
 
U iluziju je preuređen čak i haustor Muzeja iluzija kojeg su oslikali likovni umjetnici Siniša Bovcon i Mislav Bengez u suradnji s W-dizajnom.  Osim novog doživljaja soba, u Muzeju se sada mogu istražiti i fotografirati oko 20 novih eksponata. Posjetitelji tako mogu izoštriti oči i pronaći 3D sličicu skrivenu u stereogramu, istražiti zakonitosti percepcije i poigrati se odnosom veličina putem iluzije stolice ili se izgubiti u šarenilu svojih lica pomoću kaledioskopa te uživati u mnoštvu drugih iluzija.
 
U želji da posjetitelje i dalje zabavljaju i naprežu njihove moždane vijuge,  Muzej iluzija  pripremio je različite mozgalice i nove vizualne, osjetilne i edukativne varke.

Više o temama: Muzej iluzija, muzeji u Zagrebu, Siniša Bovcon, Mislav Bengez

Ocijeni članakPovezani sadržaj

KomentirajKako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

OK