Diesel: Jakne za jesen/zimu 2014/2015.

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 23.10.2014.

530

Inspiriran suvremenim i prirodnim svjetovima, Dieselov kreativni direktor Nicola Formichetti temeljnu estetiku branda rubi u novu osnovu za slaganje strašne, ali nosive odjeće

Uzbudljivu priču o aktualnoj sezoni u Dieselu nastavljamo pregledom jednog od najtraženjih, ujedno i temeljnih jesensko-zimskih komada. Studeni je pred vratima, temperatura polako klizi ka nuli, svi smo u potrazi za savršenom zimskom jaknom!

Inspiriran suvremenim i prirodnim svjetovima, umjetnički direktor Nicola Formichetti temeljnu estetiku branda rubi u novu osnovu za slaganje strašne, ali nosive odjeće stvorene s Dieselovim nepogrešivim potpisom.

Koža je pomiješana s drugim tkaninama za okrepu tradicionalne odjeće. Primjerice, kožni rukavi na pamučne jakne, a Formichettijeva fascinancija urbanim nomadima očituje se na uskim siluetama putem dugih čupavih krznenih prsluka i kaputa.

Ni ova sezona ne može proći bez military komada. Klasično nošenje vojnih zelenih parka i jakni su u kontrastu sa uzorcima tkanine i mekim oblicima.

Vojne uniforme posuđuju strukturu i čiste linije vanjskoj odjeći. Crni vuneni kaput oficirskog stila sa zlatnim gumbima, bomb jakne i jakne s kapuljačom i krznom. Oznake nalikuju vojnoj ljestvici, višekratne zakrpe i pločice na bomb jakni, kao i žakard dizajnima u finoj vuni i sa mješavinom kašmira stvaraju Dieselovu vlastitu vojsku.

Temeljni komadi jesensko-zimske kolekcije Diesel Black Golda uključuju 'pametne' jakne, prije prelaska na prestižne komade kao sto su vunene bomb i motorističke jakne.

Jakne su dostupne u Dieselovim prodajnim mjestima u Zagrebu (Tkalčićeva 1 i Frankopanska 4), Splitu (Krešimirova 4-6), Rijeci (Adamićeva 30) te u multibrand dućanima i online shopu na adresi store.diesel.com.

15 vrućih muških i ženskih prijedloga s potpisom Diesela i Diesel Black Golda pogledajte u galeriji fotogragija.

> DIESEL: Gležnjače i čizme za jesen/zimu 2014/2015.


VIŠE O TEMAMAjakneDieselženske jakneDiesel Black Goldmuške jaknezimske jaknekaputiNicola Formichettiparkekaputijakne s kapuljačommotorističke jakne




Povezano