DIESEL: 25 must-have komada za jesen/zimu 2014/2015.

Piše: A.A., Zagreb
Objavljeno 19.11.2014.

597

'Ove sezone htio sam istražiti drugu stranu Diesela, ono što je zabavno i pomalo ironično', objašnjava Dieselov kreativni strateg Nicola Formichetti

Traper, koža i vojno temeljno su gorivo Dieselovog kreativnog DNA, i definiraju i mušku i žensku kolekciju za sezonu jesen/zima 2014/2015. O muškim komadima u nekoj od narednih epizoda, sada "skeniramo" ženske must-have stvarčice za ostatak jeseni i nadolazeću zimu.

Zamišljao sam tko smo: Urbani nomadi koji putuju po svijetu, i idu po različitim glazbenim festivalima kao što su Coachella i Glastonbury

"Ove sezone htio sam istražiti drugu stranu Diesela, ono što je zabavno i pomalo ironično - to je velika sloboda duha. Zamišljao sam tko smo: Urbani nomadi koji putuju po svijetu, i idu po različitim glazbenim festivalima kao što su Coachella i Glastonbury", objašnjava Dieselov kreativni direktor, karizmatični Nicola Formichetti.

Traperice su jedan od Dieselovih zaštitnih znakova, a ove jeseni, prema Formichettijevim riječima, "izgledaju kao stotinu godina stare i trajat će još 100 godina". Od uskih, seksi modela (sa ergonomskim šavom u kompaktnom visokorastezljivom traperu koji laska i prianja uz nogu) do neizbježnog boyfriend jeansa.

Traper jakne, majice i košulja-haljine su iznošene, zgužvane ili mjestimično isprane. Parke i jakne su opuštene u paru s nježnim uzorcima, dok ukrasi vojnih obilježja i zakrpa označavaju službeni status.

Fantastičnu kolekciju zaokružuju modni dodaci, prvenstveno inspirirani rokerskim i military stilom, iako se u kolekciji našlo mjesta i za superseksepilne štikle koje će naglasiti vašu zavodničku stranu.

25 must-have komada iz ovosezonske kolekcije, dostupne u Dieselovim trgovinama u Zagrebu (Tkalčićeva 1 i Frankopanska 4), Splitu (Krešimirova 4-6), Rijeci (Adamićeva 30) te u multibrand dućanima, škicnite u fotogaleriji.


VIŠE O TEMAMADieselkaputitrapericemajice dugih rukavakožne jaknetorbeboyfriend jeanskrzneni kaputitraper jakneNicola Formichetti




Povezano