Christian Dior: Jesen/zima 2012/2013.

Piše: Iva Boban, Foto: Vogue
Objavljeno 03.03.2012.

7

Bill Gaytten je jučer na Paris Fashion Weeku predstavio vrlo dobru Diorovu kolekciju za jesen/zimu 2012/2013.

Točno godinu dana nakon velikog skandala usljed kojeg je mjesto kreativnog direktora morao napustiti John Galliano, modna kuća Christian Dior na pisti Paris Fashion Weeka predstavila je svoju kolekciju za jesen/zimu 2012/2013. Druga je to Diorova ready-to-wear revija pod vodstvom Billa Gayttena, Gallianove dugogodišnje desne ruke.

Bill radi sjajan posao. Uvjerena sam da će Diorovi klijenti biti jako zadovoljni jesenskom kolekcijom!

I dok su se opet aktualizirala nagađanja o tome tko će na vruću poziciju Diorova stratega, na pisti nije bilo nikakvih signala da će Gaytten napustiti legendarni brand. "Bill radi sjajan posao. Kolekcija je zbilja zanosna, boje su prekrasne. Uvjerena sam da će Diorovi klijenti biti jako zadovoljni", komentirala je netom održanu reviju Lucinda Chambers iz Voguea.

Gaytten je vješto kombinirao muževno sa ženstvenim, koje je svoj vrhunac doživjelo u širokim suknjama u paleti od nježnoljubičaste do ružičaste i boje crvenog vina. Bilo je tu jakog utjecaja baleta, malih pletenih kapa i profinjenih cipela, ali i večernjih komada u Diorovu romantičnom old school stilu.

Nitko pouzdano ne zna tko će ga (i kada) zamijeniti, ali kritika je gotovo jednoglasna - Gayttenu uopće ne ide loše! 25 lookova za jesen/zimu 2012/2013. pogledajte u galeriji fotografija.


VIŠE O TEMAMAChristian DiorParis Fashion WeekJohn GallianoBill GayttenLucinda Chambers




Povezano