Ako odustanete od ove namirnice, riješit ćete se akni!

Piše: A.Š., Zagreb
Objavljeno 27.11.2016.

0

Ilustracija | Foto: L'Oreal

Ilustracija | Foto: L'Oreal

Dermatolozi i nutricionisti već nekoliko godina proučavaju vezu između pojave akni kod odraslih osoba i prisutnosti ove namirnice u prehrani

Dermatolozi i nutricionisti već nekoliko godina proučavaju vezu između pojave akni kod odraslih osoba i prisutnosti mlijeka u prehrani. Jedna od holivudskih dermatologinja, Nigma Talib, koja surađuje s Kate Bosworth, misli da neka poveznica zaista postoji.
Čak i više, ona je objavila knjigu u kojoj je uvjetno podijelila problematiku kože na nekoliko tipova: "mliječno lice, glutensko lice, vinsko lice i šećerno lice". Talib je uvjerena kako, ako iz prehrane izbacite određene namirnice (šećer, alkohol, mliječne proizvode), možete promijeniti kožu do neprepoznatljivosti, naravno nabolje.

Istraživanja su pokazala kako hormoni koje sadrži mlijeko, posebno ono malomasno, izazivaju pojavu prištića na licu. Rezultati istraživanja provedeni na Harvardu govore kako 44% od 47 000 djevojaka koje redovito koriste nemasno mlijeko uočavaju pojavu prištića i akni na koži. U isto vrijeme, nakon što su na mjesec dana odustale od mlijeka, količina upala se prepolovila.

Piti ili ne piti mlijeko osobno je pitanje svakoga od vas. Uvijek trebate paziti kako vaše tijelo reagira na različite namirnice. Nikada ne znamo kakav je hormon ili konzervans dodan u mlijeko koje možda nije opasno za vaš struk, ali za kožu jest.

VIŠE O TEMAMAknenjega licauklanjanje akninutricionizamzdrava prehranaNigma Talib
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se