2016. godina pokazala je da moda može bez životinjskog krzna

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 05.01.2017.

34

Ilustracija | Arhivska fotografija

Ilustracija | Arhivska fotografija

U ožujku prošle godine slavna talijanska modna kuća Armani obznanila je da više neće koristiti krzno, čime se pridružila brendovima kao što su Calvin Klein, Ralph Loren, Hugo Boss i Vivienne Westwood

Iako je 2016. godina za mnoge bila loša, čini se da je za životinje i njihova prava bila vrlo uspješna, javljaju hrvatski Prijatelji životinja pozivajući se na britanski Independent. Jasno, još jako puno toga treba učiniti kako bi se zaustavila okrutnost nad životinjama, ali upravu u prošlog godini dogodili su se neki značajni pomaci koje je popisao britanski portal Independet.

Tako je u ožujku slavna talijanska modna kuća Armani obznanila da više neće koristiti krzno, čime se pridružila brendovima kao što su Calvin Klein, Ralph Loren, Hugo Boss i Vivienne Westwood koji beziznimno koriste umjetno krzno.

U listopadu je najveći svjetski portal za putovanja TripAdviser objavio kako više neće prodavati karte za turističke destinacije koje uključuju bilo kakvu okrutnost nad žviotinjama. Dobre su vijesti došle i iz Koreje: zatvoren je tamošnji najveći sajam psećeg mesa, a PETA je nakon višegodišnje borbe konačno uspjela postići da SeaWorld donese odluku o prekidanju programa parenja orki u zatočeništvu.


VIŠE O TEMAMAPrijatelji životinjakrznomodna industrija




Povezano